Musik vid Siljans Vänförening

Vänföreningen till festivalveckan Musik vid Siljan bildades 1989. 2016 övertog Vänföreningen Musik vid Siljan AB , inklusive dess namn, ändamål och verksamhet från Leksand, Mora och Rättviks kommuner. Till och med 50-årsjubiléet 2019 ledde Vänföreningen, som ny huvudman, den samordnade marknadsföringen av musikveckan tillsammans med de många arrangörer som svarar för program och aktiviteter, som brinner för att utöva, förnya och förmedla en viktig del av musikkulturen. Vänföreningen har även genomfört egna konserter och kurser.

Vänföreningens styrelse arbetar nu med att hitta en ny roll för att fortsätta stödja ett levande musikliv i Siljansbygden och uppmuntra morgondagens musiker med utbildning och stipendier. Vänföreningen ger ut medlemsbladet Fjärilen för att informera och inspirera medlemmarna.

Vi vill därför gärna att du som är medlem blir kvar i föreningen och vill gärna ha kontakt med nya. Nu behöver musiken och kulturen vid Siljan vårt stöd och engagemang mer än någonsin.

Medlemskapet i Musik vid Siljans Vänförening kostar 225 kr för en person och 350 kr för ett par. Avgiften betalas till bankgiro 5649-1707. Glöm inte att ange namn, postadress och e-postadress!

Vänföreningens styrelse sedan årsmötet 2021-12-04

  • Bo Pettersson Åkerö Leksand ordf., epost bo.mia@telia.com, tel 070-662 22 97
  • Margaretha Mattsson Orsa, epost margaretha.mattssonmusik@telia.com, tel 070-634 81 82
  • Karin Berggren, Falun
  • Gunnar Brandin, Boda kyrkby
  • Catharina Eliasson, Boda kyrkby

Vi är tacksamma för dina idéer och ditt engagemang. Välkommen som medlem!