Nyheter

Välkommen till Musik vid Siljan – Vänföreningen 2023

Vänföreningen Musik vid Siljan arbetar för att stödja ett aktivt musikliv i Siljansbygden med genre- och arrangörsbredd. Vi vill utveckla och förvalta Musik vid Siljans starka varumärke – till nytta för många musiker, arrangörer, föreningar, organisationer och företag och publik.

Musik vid Siljans Stipendiefond 2023

Vänföreningen planerar som tidigare år att dela ut musikstipendier till ungdomar från Leksand, Rättvik och Mora. Arbetet med att välja ut stipendiater sker i nära samarbete med Kulturskolorna i Leksand, Rättvik och Leksand under våren och utdelningen kommer att ske under ”Musik vid Siljanveckan” vecka 27, i samband med någon konsert som sker i området under dessa dagar.
Du som vill stödja vänföreningens Stipendiefond kan ge ett ekonomiskt stöd genom en insättning
– på swish:   nr 123 376 998 1  (notera: Stipendiefonden)
… eller via
–  bankgiro:   5649-1707 (ange gåva/donation som går direkt till stipendiefonden)

Låtkurs för Barn och Ungdom 2023

Det kommer självklart att arrangeras en Låtkurs för Barn och Ungdom, under ”Musik vid Siljanveckan” 3 – 7 juli. Kursen blir på Stiernhöökgymnasiet i Rättvik, bara några hundra meter från Siljans strand där denna kurs har funnits ända sedan slutet av 1980-talet. Här kommer Margaretha Mattsson, tillsammans med sina kursledare: Mart Halleck, Simon Nyberg, Magdalena Eriksson, Alexandra Nilsson, Christian Cuadra och Vegar Vårdal att arbeta för att alla deltagarna ska få uppleva en fantastisk kursvecka!
I en underbar miljö får du njuta av spel, sång och dans i ett svängigt samspel! Vi ledare har så mycket fantastisk musik som vi vill dela med oss av till dig. Det är låtar från när och fjärran både i tradition och nykomponerat. Finstämda visor, gungande polskor, högtidliga brudmarscher och mycket mer kommer vi att njuta av tillsammans.
Vi spelar i liten grupp och i storgrupp där musiken växer fram i häftiga arrangemang där alla kan vara med. I slutet av veckan har vi konsert där vi framför sommarens häftiga kurslåtar.
Mer information och anmälningsformulär kommer att finnas på: www.bodabygden.se