Nyheter

Vänföreningen Musik vid Siljans Stipendiater 2022

Vänföreningen Musik vid Siljans årliga stipendier (5 000 kr och diplom)  till lovande unga musiker i Leksand, Rättvik och Mora tillfaller i år

  • Alfons Liss, Leksand kontrabas
  • Leo Eriksson, Mora gitarr, elgitarr och musikproduktion
  • Ante Rouso, Rättvik saxofon.

Stipendierna delas ut 8 juli 21.50 på scenen Boda gammelgård.

Genom stipendier vill Vänföreningen uppmuntra ungdomar i Siljansbygden till eget musicerande och framtida musikstudier. Stipendier har utdelats varje år sedan 1997.

Mer information : Margaretha Mattsson tel 070 – 634 81 82  Ansvarig Kurser och Stipendier

 


 

Låtspelskurs för barn och ungdom 4 -8 juli i Rättvik

Måndag 4 juli drar årets Låtspelskurs i gång med ett 70-tal spelsugna barn och ungdomar. Det blir musik från när och fjärran i tradition och nykomponerat, men också  finstämda visor, gungande polskor, högtidliga brudmarscher och mycket mer.

Margaretha Mattsson har varit lärare på kursen i snart 25 år:  Det är sommarens höjdpunkt att möta barn och ungdomar från hela landet. Många återkommer år efter år och det är fantastiskt att få följa deras utveckling. Mitt mål är alltid att barn och ungdomar ska känna spelglädje, känna sig trygga i gruppen och att känna att du kan. Föräldrarnas engagemang ger oss energi och inspiration.

Avslutningskonsert för kursen är fredag 8 juli 14.30 i Missionskyrkan i Rättvik.

Margaretha Mattsson har varit lärare på ”Låtspel för barn och ungdom” i snart 25 år : Det är sommarens höjdpunkt att möta barn och ungdomar från hela landet. Många återkommer år efter år och det är fantastiskt att få följa deras utveckling. Första mötet är pirrigt och spännande för de yngre barnen men även för oss lärare. Det magiska med kursen är att alla kan spela tillsammans i våra häftiga arrangemang. Jag har varit fiollärare på musikskolan i många år, är ledare för Vikarbyns lilla spelmanslag och spelar med i Orsa spelmanslag. Mitt mål är alltid att barn och ungdomar ska känna spelglädje, känna sig trygga i gruppen och att känna att du kan. Föräldrarnas engagemang ger oss energi och inspiration

Mer information:  Gunnar Brandin Tel 070-377 13 33